Fado
Uurtje Cultuurtje
zondag 10 februari

Fadozangeres Daisy Correia is een zeer bevlogen vertolkster van dit repertoire over liefde en lot.

Daisy werd op zeer jonge leeftijd aangenomen op de Academie Voor Lichte Muziek (AVLM) en studeerde later ook af aan het Conservatorium. Rik Elings maakte kennis met dit talent op de AVLM waar zij toen, als de jongste in de klas, al een veel belovend pop-rock artieste dreigde te worden. Echter, toen zij de Portugese fado ontdekte maakte zij de keuze om voor de fado te gaan.

Portugal leerde al veertien jaar geleden hun trots in Nederland kennen. Sindsdien wordt Daisy regelmatig gevraagd voor grote shows op de Portugese TV en trad zij hiervoor ook vaak in het buitenland op o.a. Zwitserland, Duitsland en Frankrijk.

Ze werkt in Portugal met grote namen in de fado. In Nederland stond zij op het podium met o.a. Fernando Lameirinhas, Lenny Kuhr en Stef Bos en nam met deze laatste een duet op voor een van haar CD’s.

De nu 31 jarige Daisy is al 10 jaar met eigen programma’s in de Nederlandse theaters te zien met o.a. ’Este meu fado’, ’Minha viagem pelo fado’ en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage ’Uma casa Portuguesa’. Daisy brengt de fado op haar eigen manier, geeft er een eigen invulling aan en mengt de Nederlandse taal ook in haar fado.

Het Uurtje Cultuurtje bevindt zich in Mediterrane sferen. Deze jonge ambassadrice van de Portugese fado in Nederland, begeleid door pianist Frank Keijzer, neemt deze middag iedereen mee in de hartstocht, melancholiek en saudade van de Portugese fado.