Worldmusic Afrojazz

zondag 15 oktober
15:00

Extra zondagmiddagconcert i.s.m. Nora en Tibor van het Commonground Festival (www.commongroundfestival.nl) en Aliëtte de Vries ( FB pagina ‘Afrikaanse concerten in Nederland’).

Ik maak graag ruimte in mijn programmering voor deze fantastische Afrikaanse koraspeler/zanger.

Lees hieronder de bio van Aliëtte over deze charismatische artiest die nog niet eerder in Nederland speelde en check ook haar FB pagina!

“Dawda Jobarteh is een in Denemarken wonende koraspeler en zanger uit Gambia. De kora is een snaarinstrument gebouwd van een grote kalebas die in West-Afrika traditioneel bespeeld wordt door griots. Zij zijn al eeuwenlang de hoeders van de verhalen, een taak die in griotfamilie’s van generatie op generatie wordt doorgegeven. De Jobarteh’s behoren tot de griotroyalty van West-Afrika en deze telg kent het klassieke kora repertoire als geen ander al begon hij ooit als slagwerker. Dawda’s koraspel kent inmiddels vele invloeden, van jazz tot klassiek. Zijn laatste album Soaring Wild Lands, samen met het Admeta String Quartet, leverde hem een nominatie op voor de prestigieuze Songlines Award. De combinatie van de oude griottraditie met moderne muziekstijlen gespeeld door deze buitengewoon vaardige muzikant maakt een concert van Dawda een feest om mee te maken. Een primeur ook want de kora was nooit eerder te horen op het Cultuurschip. Het is tevens het enige eigen concert wat Dawda Jobarteh in Nederland geeft.”

Aanvang concert 15.00 uur. Inloop (met koffie & thee) vanaf 14.30 uur.