contemporary jazz fusion

zondag 14 mei
20:30

Het Half Easy Trio bestaat uit de Bulgaarse drummer/componist Martin Hafizi, de Duitse pianist Franz von Czossy en de Oostenrijkse bassist Johannes Fend. In 2018 jaar wonnen ze “The Records”, een grote prijs voor jazztalent van de Keep An Eye Foundation. In 2019 werden ze geselecteerd voor een showcase in Nederland op InJazz. Dit jaar touren ze met de Oekraïense vocaliste Tamara Lukashova (winnares WDR Jazzprize).

Rik zegt: “Een fantastische band met pakkende stukken, een combinatie van complexe ritmiek en meeslepende melancholieke emotie. Wat een sfeer, Ik bleef  maar luisteren naar de songs en raakte steeds meer in de ban van dit bijzondere viertal. Dit wil ik graag life meemaken op Thor”.

Gelukkig waren ze 14 mei nog beschikbaar. De dag na hun tourdebuut in de Doelen Rotterdam komen ze naar Zwolle om stukken te spelen van hun meest recente CD “One Step Back, 2 Step Forward”. De Oekraïne Tamara geeft het trio een onnavolgbare boost, zowel ritmisch als melodisch. Dit wordt een bijzondere internationale avond op Cultuurschip Thor. Entree €20 (incl. koffie/thee). Inloop 20.00 uur, aanvang concert 20.30 uur.