Avontuurlijke Mainstream Jazz
StarrJazz
zaterdag 15 september

Jazz vindt raakvlakken met pop- en klassieke muziek….

Het avontuurlijke Noordelijke trio Klatwerk3 bestaat uit pianist Boelo Klat, bassist Ruud Vleij en drummer Ancel Klooster.

Boelo Klat studeerde aan het conservatorium in Groningen klassiek piano en jazz. Hij won reeds in 1990 het Middelsee Jazz Concours en speelde daarna samen met Hanneke Kappen en Jan Glas. Hij heeft inmiddels acht cd ‘s op zijn naam staan met eigen composities.

Ruud Vleij studeerde contrabas en basgitaar in Den Haag, deed veel theaterprojecten en tours in Europa. Zo speelde hij met Francien van Tuinen en het Noordpoolorkest.

Ancel Klooster studeerde klassiek slagwerk en drums in Groningen en New York. Hij speelde met Jumping the Blues, diverse musicals en een project met muziek van Vince Mendoza.

Het commentaar en de recensies spreken voor zich:

“..Ik zette de laatste cd van Klatwerk in de cd speler. Dat was dagen geleden. Hij zit er nog steeds in. Ik geniet!”
-Jan Mulder (DWDD)

“Boelo Klat heeft het ritme van Michel Camilo, het hoekige van Monk en het melodische van Keith Jarrett.”
-Mattie Poels (NPS)

“Klat combineert introverte romantiek en billevanisme met een milde vorm van free jazz…”
-Eddie Determeijer (Jazzism)

“Weerbarstige jazz waarin je omgeploegde akkers hoort en vette brokken klei. De Groningse jazzpianist Boelo Klat verruimt het denken samen met Ruud Vleij (bas) en Ancel klooster (drums). Klatwerk3 wisselt stugge, massieve klanken af met vlinderlicht spel en bijna rockende swing.“
-Margot Rantong (Stichting Jazz in Arnhem)

“Pianist / componist Boelo Klat liet zich voor de nieuwste CD inspireren door dagelijks bezigheden en persoonlijke gebeurtenissen. Hierdoor vormt de muziek een diversiteit van avontuurlijke, verstilde, humoristische en filmische klanken. Klatwerk3 onderscheidt zich door de eigenzinnige compositie-opbouw van pianist Klat, gecombineerd met improvisaties, waar jazz raakvlakken vindt met pop- en klassieke muziek. KW3 staat bekend om deze brede muzikale achtergronden, waarbij altijd aandacht is voor de jazztraditie, gecombineerd met avontuurlijke en vernieuwende elementen, die zijn vormgegeven vanuit melodische sferen en klanken.”
-Angelique van Os