Vocal Piano Duo Jazz Pop
Uurtje Singwriter
vrijdag 20 maart
20:30

Hoe een toevallige ontmoeting bij Omrop Fryslân leidde tot een bijzonder album!

Afgelopen jaar was Boelo Klat met zijn Klatwerk3 in Leeuwarden om daar nummers van zijn 10e cd te spelen. Boelo, een man met een reputatie van formaat in de jazz wereld ontmoette daar de zanger Marcel Kapteijn, bekend van Ten Sharp (“You”) en diverse fraaie solo albums. Marcel zong daar, zichzelf begeleidend op gitaar, een aantal nummers van zijn meest recente album The Man I Am.

Het klikte meteen tussen beide muzikanten, ondanks het feit dat ze allebei opereerden aan een andere kant van het muzikale spectrum. Marcel en Boelo spraken af om een keer te onderzoeken of ze een aantal songs samen zouden kunnen doen. Zo gezegd, zo gedaan, en deze samenwerking verliep zo goed dat een aantal optredens werd gepland die vervolgens enthousiaste reacties opleverden. Dit enthousiasme van het publiek werkte dusdanig inspirerend dat ook een album werd opgenomen.

De combinatie piano-zang bleek uiteindelijk avontuurlijker te zijn dan gedacht en leidde tot het album “Magnolia”, genoemd naar het gelijknamige nummer waarin de Satie-achtige benadering van Boelo fraai samengaat met de expressieve zang van Marcel. Ze geven samen de Jim Webb achtige tekst en melodie een geheel eigen invulling.

Dit bijzondere album van twee topmusici vormt een zeer geslaagde symbiose van stijlen en talenten, waarbij ze zichzelf met dit project opnieuw hebben uitgevonden.