Klassiek met een Elings Touch
Uurtje Cultuurtje
zondag 25 maart

Op zondag 25 maart vult Rik Elings een Uurtje Cultuurtje klassiek…met een Elings Touch. Solo aan de vleugel, maar ook samen met klassiek geschoold violiste Isabelle Doodhagen, bassist Chiel van Rijn en drummer Hugo Hinkel wordt muziek van Bach, Beethoven, Rachmaninov, Mozart en andere bekende componisten in een Elings-jasje gestoken.

Pianist, componist en arrangeur Rik Elings doorgrondt graag klassieke muziek om er dan vervolgens een unieke eigen draai aan te geven. Gevoelig en melancholiek, swingend en Jazzy, leerzaam met een knipoog…

De veelzijdige violiste Isabelle Doodhagen speelt in zeer uiteenlopende gezelschappen van zwaar klassiek (Mattheus Passion) tot kleinkunst en pop (Herman van Veen, Scott&Young) Isabelle heeft al vaker met Rik als verrassend duo opgetreden. De bijna afgestudeerde conservatoriumstudenten Jazz&Pop Chiel van Rijn en Hugo Hinkel completeren het gelegenheidsensemble dat in dit Uurtje Cultuurtje Elings’ omgebouwde klassiekers ten gehore zal brengen.

Het Uurtje Cultuurtje  met Rik Elings & The Young Guests begint om 12 uur en nog eens om 15 uur.  Inloop een half uur voor aanvang.