mainstream guitar jazz

donderdag 14 december
20:30

Saul Rubin, een van New Yorks top jazzgitaristen, komt in december 2023 naar Nederland. Hij neemt al jaren een unieke plaats in New York in als muzikant, producer en jazzpersoonlijkheid. Zijn carrière heeft hem over de hele wereld gebracht. Hij komt jaarlijks naar Europa voor concerten in Parijs en Italië. Twee Nederlandse musici die met Saul Rubin hebben gespeeld in New York, Parijs en Nederland bundelen hun krachten om een concerttournee te realiseren.

Saul Rubin en saxofonist Floriaan Wempe ontmoetten elkaar in Parijs tijdens sit-ins met Roy Hargrove’s Quintet. Ze speelden al eerder in New York. Pianiste-vocaliste Heleen Schuttevaêr maakte met Saul Rubin kennis bij zijn NY Vocal Jazz Series. Ze kwam hem vorig jaar opnieuw in New York tegen en nodigde hem uit voor enkele gezamenlijke optredens tijdens zijn Europese tournee afgelopen voorjaar.

Ruud Ouwehand is een veelgevraagd sessiemuzikant in de Nederlandse Jazzwereld en daarbuiten. Hij speelde onder andere met Ferdinand Povel, Theo Loevendie, Ack van Rooyen, Chet Baker, Toots Thielemans, Piet Noordijk, Archie Shepp, Branford Marsalis, Hermine Deurloo, Jan Wessels, Peter Tiehuis, Philipp Catherine, Nedly Elstak, Greetje Kauffeld, Fay Claassen, Rivertown Jazzband en vele anderen.

Het programma zal bestaan uit instrumentale stukken vanuit de rijke en lange speelervaring van Saul Rubin met Sonny Rollins, Roy Hargrove en vele anderen, en vocale onderdelen in de sfeer van de langlopende NY Jazz Vocal Series die Saul Rubin wekelijks in zijn Manhattan loft organiseerde. Een muzikale ontmoeting vol traditie en avontuur tussen deze interessante en belangrijke speler uit de New York jazz en de Nederlandse jazzmusici die al eerder met hem optraden.