Eigentijds Klassiek
Uurtje Eigentijds Klassiek
zondag 7 juli

 

Een ‘Uurtje Klassiek-met-eigentijdse-twist’: 12 Preludes voor piano van J.S. Bach, afgewisseld met 12 kakelvers geschreven composities van vooraanstaande eigentijdse Nederlandse componisten.

Een gouden idee van de gelouterde Amsterdamse pianiste Jacqueline vh Frederique! Zij vroeg 24 vooraanstaande Nederlandse componisten om een antwoord te schrijven op de 24 beroemde preludia van J.S. Bach uit het Wohltemperierte Klavier (1722).

Het resultaat is een verrassende avontuurlijke mix van kwalitatief  hoogstaande pianomuziek die op 7 juli a.s. om 11.30 op de vleugel van Cultuurschip Thor ten gehore zal worden gebracht door Jacqueline voorheen Frederique.

Om het programma tot een uur te beperken speelt Jacqueline een selectie uit de Preludes van Bach, steeds afgewisseld met eigentijdse antwoorden van o.a. Louis Andriessen, Willem Jeths, Oene van Geel, Morris Kliphuis en de Zwolse componist Ab Sandbrink.

Met dit unieke pianorecital luidt Cultuurschip Thor de zomer van 2019 in en wordt alweer het 8ste seizoen afgesloten. Let op: aanvang 11.30 uur!

Volkskrant: “… een avontuurlijk concert, plus een aardige dwarsdoorsnede van het vaderlands componeren…”

Voor meer informatie over de componisten en de stukken-Achter de noten-video’s- kijk op de speciale website 24preludia.nl