Jazz & Pop
StarrJazz
maandag 12 februari

Op maandagavond 12 februari is het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende StarrJazz Special: Teachers on Thor! Een fenomeen bedacht door de Buitenpianist die binnen op zijn Cultuurschip een keur aan  gelouterde jazz docenten van het ArtEZ Conservatorium ontvangt voor een avontuurlijk avondje Jazz en aanverwante stijlen.

Instrumentalisten Rolf Delfos, Henk de Ligt, W.J. Bunschoten, Joost van Schaik, Tilmar Junius en vocalisten Ronald Douglas en Vera Westera laten hun pedagogische kwaliteiten voor wat ze waard zijn en storten zich vol overgave op de uitvoerende kant van hun mooie vak.

Gastheer Rik Elings pookt – mocht het nodig zijn- het vuurtje nog wat op en mogelijk verschijnt er nog een ‘mystery-guest’ ten tonele.  Begin de week goed met een avond subtiele en opwindende StarrJazz op cultuurschip Thor.

We verwachten uiteraard weer veel studenten dus wie verzekerd wil zijn van een plekje koopt op tijd een kaartje!

All Kinds Of Jazz and More
StarrJazz
donderdag 11 februari

Het is inmiddels een traditie te noemen: wederom neemt  het  ArtEZ  Conservatorium docentencollectief bezit van het podium van het Cultuurschip; Jazzprofessionals afkomstig uit alle windstreken van Nederland en veelvuldig actief op de diverse (jazz)podia in den lande. In dit ‘Teachers on Thor’ StarrJazzconcert zijn de hoofdrollen voor pianisten Tilmar Junius en Rik Elings, contrabassist Ruud Ouwehand, trompettist Jan Wessels en saxofonist Tibor Elferink.

 

Op het gevarieerde programma staan uiteenlopende stukken die gespeeld zullen worden in verschillende samenstellingen, Jazz klassiekers maar ook onbekender werk.

Zo zal de nieuwste succesvolle compositie “Thor Fantasy’ van Rik Elings deze avond in een Jazzversie gespeeld worden.