contemporary jazz

donderdag 23 maart

In perfecte harmonie, ergens tussen jazz en klassiek, vormen Artvark en Claron McFadden een kwintet dat zich laat inspireren door teksten over het leven, beschreven vanuit het vrouwelijk perspectief. Claron: “In lots of areas of our society, even in the arts, most of the time the male perspective on things is projected. In this program, we want to invite ourselves and the audience to listen to some different angles.” McFadden selecteerde een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis als uitgangspunt voor dit veelzijdige programma.

Artvark Saxophone Quartet
Artvark speelde op grote internationale festivals zoals het Caïro Jazzfestival, North Sea Jazz en Bohemia in Praag. Naast de ‘solo’-concerten ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met befaamd jazzdrummer Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en componist Philip Glass. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, waarmee Artvark het album Sly Meets Callas opnam, speelde het kwartet op de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival.

Claron McFadden
De Amerikaanse Claron McFadden is een gevierde en veelzijdige sopraan. Ze studeerde in 1984 af aan de Eastman School of Music in Rochester, New York. In datzelfde jaar verhuisde ze naar Nederland. Hier maakte Claron in 1985 haar operadebuut op het Holland Festival. Als soliste werkte McFadden met grote namen als Fabio Biondi, Michel van der Aa en The Arditti Quartet. Daarnaast is ze een graag geziene solist bij onder meer het prestigieuze Teatro alla Scala in Milaan, de Bayerische Staatsoper en de Royal Opera House in Londen.

Bezetting:
Claron McFadden – stem
Rolf Delfos – altsax
Bart Wirtz – altsax
Mete Erker – tenorsax
Peter Broekhuizen – baritonsax