Musical / Movie
Uurtje Cultuurtje
zondag 10 maart

Barbara Lok, Joël Groenewold en Rik Elings brengen een tribute aan de onlangs overleden Michel Legrand.  In dit Uurtje Cultuurtje zullen veel bekende songs voorbij komen in een – helaas nu actueel geworden- eerbetoon aan deze wereldberoemde Franse componist, orkestleider, pianist, zanger en arrangeur.

Michel Legrand, op 26 januari jl. op 86-jarige leeftijd overleden, was vooral bekend door zijn filmmuziek. Drie keer won hij een Oscar, voor het eerst in 1968 voor The windmills of your mind. uit de misdaadfilm The Thomas Crown Affair. Daarna voor Yentl (met Barbra Streisand) en Summer of ’42.  Daarnaast won hij vijf Grammy’s uit zeventien nominaties. In totaal werkte Legrand aan de soundtracks van meer dan 200 films.

Zangeres Barbara Lok heeft een indrukwekkende staat van dienst als voor-en achtergrondzangeres in talloze formaties en als soliste. Daarnaast werkt ze als zangdocente, koordirigente en musicalschrijfster. Vandaag draait het bij Barbara om de mooiste melancholische melodieën van  Michel Legrand. Een onorthodoxe eigenzinnige begeleiding door Joël Groenewold op contrabas en piano en Rik Elings op piano, dwarsfluit en Hammondorgel maakt dit concert tot een unieke beleving.