Klassiek piano
Uurtje Cultuurtje
zondag 10 januari

Meesterpianist Fred Oldenburg brengt een programma met muziek  van Franz Liszt en Frédéric Chopin. Oldenburg zal niet alleen de muziek spelen, hij zal ook de componisten toelichten, over hun onderlinge relatie vertellen en de twee genieën muzikaal vergelijken.

UC 10-1 Frederic_Chopin_photo

Frédéric François Chopin, (1810-1849) was een Pools componist en virtuoos pianist uit de romantiek. Hij wordt algemeen beschouwd als de grootste componist die Polen heeft voortgebracht.

UC 10-1 Franz_Liszt_1858

De Hongaarse Franz Liszt (1811-1886) was naast componist en pianovirtuoos tevens een succesvol en vooraanstaand pianoleraar en daarnaast een groot muziekhervormer en –vernieuwer.

Fred Oldenburg speelt al piano vanaf zijn vijfde jaar en studeerde o.a. aan de Juilliard School of Music in New York. In 1980 ontving Oldenburg de Prix d’Excellence (de voorloper van de huidige Nederlandse Muziekprijs). Oldenburg is actief als solist, hij soleerde bij verschillende orkesten, onder meer het Residentie Orkest, het Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Orkest van het Oosten. In de voorbereidingen voor dit bijzondere Uurtje Cultuurtje besloot Fred Oldenburg dat hij om 12 uur en om 15 uur twee grotendeels verschillende concerten zal geven; de ware liefhebber reserveert voor beide concerten!