theatervoorstelling

zaterdag 23 september

Als Buitenpianist heb ik al vaker samengewerkt met Stationspianist Hans Jansen. Ik zie dat Hans tijdens zijn optredens altijd een ongedwongen en ontspannen sfeer creëert,  vooral ook omdat hij het publiek op ludieke wijze betrekt in zijn nummerkeuze. Schijnbaar moeiteloos navigeert Hans door het Top-2000 repertoire van de afgelopen 50 jaar. Op  zaterdagavond 23 september a.s. ‘leent’ Hans  het Thorpodium om zijn gezellige interactieve concertformat met het Zwolse publiek te delen. Wellicht speel ik een paar stukken mee, wellicht ook wordt er wat meegezongen- of geneuried. Kan kan allemaal op deze meezingzaterdagavond.

Aanvang concert 20.30 uur. Inloop vanaf 20.00 uur.

Veel plezier met Hans Jansen, alias de Stationspianist.

Rik Elings

Hieronder een korte bio:

“Het station is een verbinding tussen plaatsen. Muziek is een verbinding tussen mensen, een pobron van verhalen en herinneringen.”

Zanger en pianist Hans Jansen ging buiten zijn weten om viral als “stationspianist”. Daarna leerden mensen hem kennen van “De dag van de stationspiano”, waar hij op 1 dag alle stationspiano’s van Nederland bespeelde. Met zijn spel en zang tovert hij de anonimiteit van het station om tot warme luisterplek en neemt het publiek mee in zijn verhalen en ontmoetingen. Zijn lievelingsnummers komen aan bod, maar ook die van het publiek. Of het nu inspirerende liedjes zijn, troostende nummers of gewoon guilty pleasures. Hans is benieuwd naar alles wat muziek is, en wat muziek voor mensen betekent. Wie weet dus ook jouw nummer?