Mainstream jazz
StarrJazz
zondag 17 juni

Deborah J. Carter is een internationaal actieve jazzvocaliste met diverse CD’s op eigen naam, waaronder het album “Daytripper” met haar eigen jazz versies van Beatles stukken. Daarvan zal zij er een flink aantal ten gehore brengen, afgewisseld met composities van Zandscape bandleider Mark Zandveld, met Deborah’s teksten.

Deborah tourde met haar eigen groep in veel landen zoals Japan, China, Spanje, Duitsland, Venezuela, Colombia, Azerbeidzjan en vele anderen. In Nederland is ze te horen in theaters met New York Round Midnight, Ben van den Dungen en Michael Varekamp. Ze werkt ook veelvuldig samen met (radio) orkesten en bigbands, waaronder het Metropole Orkest, de Hessische Rundfunk en het Berlin Opera Orchestra And Bigband. Zij doceert jazz vocals aan het conservatorium van San Sebastian, Spanje.
“Deborah J. Carter is het toonbeeld van een jazz-zangeres van wereldklasse” – All About Jazz
“Haar beheersing en expressie kom je op de Nederlandse podia maar zelden tegen…absolute topklasse…” – Music Maker

De groep Zandscape is het geesteskind van Mark Zandveld. Hij is verantwoordelijk voor de composities op de gelijknamige CD. Deze combinatie met vibrafoon en gitaar produceert een uniek geluid, niet alleen vanwege de instrumentatie, maar ook door de frisse verscheidenheid aan stukken.
“De composities van Zandveld bevatten substantie” – Jazzenzo
“An expression that is both musically curious and singular“- All About Jazz

Deborah J. Carter – vocals
Mark Zandveld – bass cello
Gunnar Graafmans – vibes
Jeen Rabs – guitar
Jurjen Bakker – drums

frameborder="0" allowfullscreen>