Mainstream jazz
StarrJazz
maandag 12 maart

Op maandagavond 12 maart komt contrabassist Joris met de toonaangevende musici Don Braden (saxofoon) en Gene Jackson (drums). Dit ‘Trio of Liberty’ speelt straight-ahead modern jazz en kan al jaren rekenen op trouw en enthousiast publiek in Europa en de Verenigde Staten.

De drie giganten hebben een CV om van te watertanden. In de jaren 80 blonk Joris Teepe als student aan het Hilversums Conservatorium  uit in de solfègeklas van Rik Elings ( waarin o.a. ook Yuri Honing, Michiel Borstlap en Benjamin Herman). Direct na z’n studie vertrok de jonge ondernemende contrabassist  naar New York  en veroverde al snel een solide plaats in het clubcircuit van deze bruisende Jazz-stad.

Teepe kent de New-Yorkse  jazz-scene inmiddels als zijn broekzak en regelt van tijd tot tijd  interessante tournees naar Europa met fameuze musici uit de ‘Big Apple’. Braden & Teepe ontmoetten elkaar in New York in 1992, en al snel was duidelijk dat ze hun energie decennia lang zouden bundelen in talloze productieve projecten.

Individueel hebben alle drie muzikanten met een indrukwekkende lijst legendarische Jazz grootheden gespeeld. Don Braden geldt als een soulvolle fantasierijke en technisch uitstekende saxofonist. Hij werkte onder meer met Betty Carter, Joris Teepe  met Sonny Fortune en ook drummer Gene Jackson heeft een  opmerkelijke carrière waarin hij o.a. speelde met Herbie Hancock.

Het Trio of Liberty heeft idealen op het gebied van kunst, creativiteit, vrijheid, communicatie en samenwerking. U gaat het meemaken op het intieme podium van Cultuurschip Thor