StarrJazz
dinsdag 22 mei

Op dinsdagavond 22 mei komt Amerikaanse tenorsaxofonist Eric Alexander naar Zwolle. Contrabassist Marius Beets haalde deze Jazzgigant naar Nederland en vroeg Rik Elings om in dit StarrJazz concert op zijn eigen schip mee te spelen in dit gelegenheidstrio.

‘This is your captain speaking’ is een uitspraak die gezag uitstraalt. Dat is zeer zeker het geval met de vermaarde jazzbassist Marius Beets die zijn nieuwe CD zo heeft genoemd. Met deze rots in de basbranding ( tevens steunpilaar van het beroemde Peter Beets Trio) kun je met een gerust gemoed meevaren. Dat is ook precies wat gastheer Rik Elings gaat doen 22 mei, comfortabel meecruisen met de gloednieuwe composities die ‘The Captain’ meeneemt naar het Cultuurschip aan de Zwolse stadsgracht.

Stersolist van de avond  is de Amerikaanse tenorsaxofonist Eric Alexander. Deze gigant won in 1991 2de prijs in de prestigieuze ‘Monk Award’ (direct achter Joshua Redman!), en draait sindsdien mee in de Eredivisie van de internationale Jazz.

Het onlangs aangeschafte vintage Hammondorgel (L100 uit 1966) geeft het geheel een frisse afwijkende klankkleur naast het geluid van de vleugel. Dit ingelaste jazzconcert biedt de bezoeker een unieke kans  om zich te vergapen  aan het magistrale spel van twee toonaangevende mainstream jazz giganten.