Kleinkunst
Uurtje Cultuurtje
zondag 11 november

Twee jaar geleden ontstond er tijdens het optreden van Ernst de Corte op ons Cultuurschip Thor een prachtige melancholieke en nostalgische ‘herfstsfeer’. Ernst blijkt de markante stem van zijn vader Jules geërfd te hebben en vertolkt sinds enige jaren samen met pianist Guus Westdorp op integere wijze diens repertoire. Dit seizoen voegen ze niet alleen nieuwe liedjes toe maar zal Ernst ook de gitaar ter hand nemen.

In ‘Lied van mijn vader’ zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte en vertelt hij over zijn persoonlijke herinneringen aan deze bijzondere man vol tegenstrijdigheden.Jules de Corte is bekend van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Hij was een virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Een man die zich ontwikkelde van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd.

Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich vanuit de klassieke muziek breed ontwikkeld. De enorme nalatenschap van zijn vader Jules, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengen bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen. Zijn zangstem lijkt wonderbaarlijk veel op die van zijn illustere vader…

Samen met pianist Guus Westdorp zorgt hij ervoor dat het lied van zijn vader niet vergeten wordt. Guus Westdorp, pianist en componist deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse Lied. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List. Drie seizoenen lang bracht hij met ‘Ramses – De Liederen’ zijn ode aan het werk van Ramses Shaffy in de Nederlandse theaters.