Singer-Songwriter
Uurtje Singwriter
woensdag 27 november

In onze serie ‘Uurtje Singwriter’ verwelkomen wij Fridolijn. “Als Nick Drake een bevallige jonge vrouw was geweest die anno nu had geleefd, had ze een plaat gemaakt zoals Fridolijn dat nu heeft gedaan.” Met deze betoverende quote gaf Jazzism Magazine Fridolijn’s album Catching Currents een glansrijke plaats in hun top 10 van het jaar.

De Amsterdamse Fridolijn, die met haar muziek de grenzen weet te vervagen tussen dromerige folk, electronica, jazz, singer/songwriter en broken beats  verschijnt voor het eerst in 2011 met de release van Crossing the Rubicon, het debuut van haar band Finn Silver. Deze release behaalde nummer 1 noteringen in zowel Nederland als Japan. Sindsdien volgden er optredens op toonaangevende festivals als het North Sea Jazz Festival en podia als Billboard Live Tokyo, het Concertgebouw en Paradiso en werd ze uitgeroepen tot nieuwe artiest van het jaar door iTunes. Fridolijn maakte deel uit van de Ladies of the Lowlands en tourde internationaal met grootheden uit de jazz scene, zoals het Britse Kairos 4tet, pianist Gideon van Gelder (Jose James), Cinematic Orchestra gitarist Stuart McCallum en drummer Richard Spaven (Flying Lotus/Jamie Woon).

In 2015 debuteerde Fridolijn solo met Catching Currents, een filmisch debuut wat de grenzen tussen dromerige folk, electronica, jazz, singer/songwriter en broken beats doet vervagen en laat samensmelten in pakkende songs.  Of in de woorden van Lust for Life MagazineEen solodebuut van verpletterende rijpheid“.

Momenteel werkt ze aan een nieuw album, vanavond speelt ze veel nieuwe muziek, en begeleidt ze zichzelf.

Het concert duurt een uur (Uurtje Singwriter), natuurlijk met een gezellige nazit!