Bebop
StarrJazz
maandag 27 februari

Twee jazzsterren van wereldformaat. De Nederlandse pianist Rein de Graaff en de Amerikaanse baritonsaxofonist Gary Smulyan brengen een avondvullend programma in de serie StarrJazz. Bebop van het hoogste niveau op Zwolles meest intieme podium! 

Rein de Graaff is een absolute meester in de bebop-jazz. De 74-jarige pianist ontving tijdens zijn imposante carrière o.a. de Boy Edgar Prijs en de Bird Award. Daarnaast is hij bekend als begeleider van vele Amerikaanse jazzsolisten die sinds 1980 op zijn uitnodiging naar Nederland komen.

De Graaff speelt op Cultuurschip Thor in duo-bezetting met de vermaarde saxofonist Gary Smulyan. Deze virtuoos op baritonsax heeft een vaste plek in het bekende Vanguard Jazz Orchestra, is lid van de Dizzy Gillespie All-Star Big Band en speelt daarnaast met grote namen als Joe Lovano en Dave Holland. Hij ontving inmiddels zes Grammy’s, o.a. voor zijn werk met blueslegende B.B. King, en door jazzcritici wordt hij al vele jaren achter elkaar verkozen tot de allerbeste in zijn vak.

Met StarrJazz biedt Cultuurschip Thor u een unieke kans deze twee jazzgrootheden in een intieme setting te komen beluisteren. Topkwaliteit verzekerd!