contemporary jazz fusion

dinsdag 16 mei

Het Half Easy Trio bestaat uit de Bulgaarse drummer/componist Martin Hafizi, de Duitse pianist Franz von Czossy en de Oostenrijkse bassist Johannes Fend. In 2018 jaar wonnen ze “The Records”, een grote prijs voor jazztalent van de Keep An Eye Foundation. In 2019 werden ze geselecteerd voor een showcase in Nederland op InJazz. Dit jaar touren ze met de Oekraïense vocaliste Tamara Lukashova (winnares WDR Jazzprize).

Rik zegt: “Een fantastische band met pakkende stukken, een combinatie van complexe ritmiek en meeslepende melancholieke emotie. Wat een sfeer, Ik bleef  maar luisteren naar de songs en raakte steeds meer in de ban van dit bijzondere viertal. Dit wil ik graag life meemaken op Thor”.

Gelukkig zijn ze dinsdagavond 16 mei nog beschikbaar. De dag na hun tourdebuut in de Doelen Rotterdam reist Tamara af naar Aken om te zingen voor haar president Zelensky, die de Charlemagne prijs ontvangt. Een belangrijk en eervol optreden in moeilijke tijden. Op dinsdag 16 mei is de band met haar sterzangeres dan weer in Zwolle om  stukken te spelen van hun nieuwe CD “One Step Back, 2 Step Forward”. De Oekraïnse Tamara geeft het trio een onnavolgbare boost, zowel ritmisch als melodisch. Het wordt zonder meer een bijzondere internationale avond op Cultuurschip Thor. Entree €20 (incl. koffie/thee). Inloop 20.00 uur, aanvang concert 20.30 uur.

[NB op de flyer staat vermeld 14 mei, maar het optreden voor president Zelensky is een goede reden om het concert in Zwolle te verplaatsen.]