Licht klassieke muziek
Uurtje Cultuurtje
zondag 13 maart

Op zondag 13 maart speelt Het Zwols Collectief op Cultuurschip Thor. Dit zevenkoppige kamermuziekensemble speelt en presenteert licht klassieke muziek.

Op het gevarieerde programma staan o.a. werken van Mozart, Piazolla en Nino Rota maar ook de compositie ‘Thor Fantasy’ van de Zwolse componist Rik Elings zal ten gehore gebracht worden.

Het Zwols Collectief  is opgericht in 2012. Zeven Zwolse professionele musici,  verbonden aan orkesten en ensembles overal in den lande, hebben zich in verenigd in een uniek Collectief: Heidi van Loo – Franse hoorn, Hanka van Doesum-Clout – klarinet, Joop Bremer – fagot, Thirza van Driel – viool, Bas Egberts – altviool, Corien Kok – cello, Jack Kroes – contrabas.

Voor dit Uurtje Cultuurtje is gekozen voor toegankelijk repertoire dat een breed publiek aanspreekt.  Zo zal de intense muziek van tango componist Piazzolla en Nino Rota’s filmmuziek voor The Godfather geen enkele luisteraar ongeroerd laten…

Onze eigen Rik Elings schreef in het verleden al meer voor het collectief, voor het concert van vandaag bewerkte hij zijn inmiddels bekende compositie ‘Thor Fantasy’ voor deze klassieke bezetting.

www.hetzwolscollectief.com