literaire songs

woensdag 22 mei

Op woensdagavond 22 mei is zanger en muzikant P.J.M. Bond te gast in Cultuurschip Thor. In een intieme setting speelt hij zelfgeschreven songs, die zijn gebaseerd op de verhalenbundel ‘In Our Time’ van Ernest Hemingway. Een unieke combinatie van muziek en literatuur. Dit concert wordt georganiseerd door afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond.

Eind 2023 bracht P.J.M. Bond zijn debuutalbum ‘In Our Time’ uit. In zijn muziek wil hij Hemingway weer tot leven brengen: de songs nemen je mee naar knarsende bergpaden, een donkere Madrileense kroeg die ruikt naar sherry en olijfolie, en diepgroene dennenbossen. ‘In Our Time’ is geïnspireerd op Ernest Hemingway’s gelijknamige verhalenbundel, gepubliceerd in 1925. Voor ieder verhaal schreef Bond een song; 17 in totaal.

Muzikaal gezien hoor je elementen terug van Randy Newman, James Taylor en Sufjan Stevens. P.J.M. Bond is multi-instrumentalist en wisselt de gitaar en de piano af om zichzelf te begeleiden. Hij speelde eerder in de band ‘Dandelion’, waarmee hij twee goed ontvangen albums uitbracht. Daarnaast speelt hij al jaren als sessiemuzikant samen met verschillende Nederlandse artiesten. De laatste maanden is hij door het hele land op tournee geweest met Her Majesty.

P.J.M. Bond is naast gerenommeerd muzikant ook literatuurwetenschapper. Hij heeft een onderzoeksmaster gehaald en bezoekt nog steeds elke twee jaar de internationale Hemingway-conferentie. Hij zal op deze avond ook veel vertellen over de legendarische schrijver. En hoe toepasselijk is het dat we dit alles kunnen zien op een boot? Hemingway was immers zelf ook vaak op het water te vinden.

Kijk voor meer impressies op zijn YouTube-kanaal en Bandcamp-pagina.

Inloop (met koffie & thee)