vrijdag 21 oktober

Geen gewoon concert maar wel een ‘open’ Cultuurschip. op vrijdag 21 oktober presenteert Rik Elings op zijn eigen intieme podium zijn CD: ‘Piano Improvisaties’ .  Een verzameling fantasierijke klanklandschappen en ‘songs without words’.  Cultuurschip Thor is deze avond open tussen 20.00 en 23.00 uur. De normale prijs van de CD is € 12,- maar op deze speciale CD release inloop avond slechts € 10,-.  Rik signeert als u dat wilt en zal gedurende de avond regelmatig achter de vleugel plaats nemen.

Uitgever Geert Leurink  van Uitgeverij North Sea Music Publishing heeft het initiatief genomen om de talloze nooit uitgebrachte opnames van Rik Elings pianomuziek te beluisteren en te selecteren voor deze CD.  Leurink: ‘De fantasierijke melodieën en harmonieën ontroerden mij door hun eenvoud, avontuurlijkheid en creativiteit. De stijl is moeilijk onder één woord te vangen, opvallend is echter de rust, sereniteit en verstilde emotie’.

Pianist Rik Elings (Zwolle, 1952) is een door de wol geverfde componist/arrangeur en docent aan meerdere conservatoria. Tegenwoordig is hij bij een breed publiek ook bekend als De Buitenpianist. Op deze informele avond zal hij echter uitsluitend binnen spelen…

De toegang is vrij, reserveren is niet mogelijk.