Wereldmuziek
Uurtje Singwriter
zaterdag 24 november

Een unieke kans kwam op ons pad die we direct met beide handen aangrepen: dit is een Uurtje Singwriter….maar dan anders!

De charismatische, uit Senegal afkomstige, Issa Sow begon zijn carrière als solodanser en zanger van het Senegalese Nationaal ballet. Hiermee  ging hij de hele wereld over. In Afrika reisde hij rond om  de verschillende muziekstijlen te bestuderen en inspiratie te krijgen voor het schrijven van zijn muziek.

Met zijn band Goree, genoemd naar het slaveneiland voor de kust van Dakar, heeft hij al een aantal albums gemaakt.  Zijn eerste album heette  Issa Sow en Goree. In Duitsland, waar hij nu woont maakt hij ‘A voice from heaven.’ Een toepasselijke titel want Issa Sow heeft een warme, betoverend expressieve stem van Youssou N’dour-achtige proporties. Zijn muziek is een mengvorm van stijlen uit Senegal, Ghana en Congo gecombineerd met Europese stijlen en hier en daar Flamenco elementen.  Met Goree toerde hij al in Senegal, Duitsland, België en Frankrijk.

Na een concert een aantal jaar geleden in de Melkweg in Amsterdam komt Issa Sow nu weer naar Nederland. Voor een eenmalig optreden op Cultuurschip Thor. Het concert zal ongeveer een uur duren, zonder pauze maar met een gezellige nazit.