donderdag 15 december

I.s.m. Hans Tijssen ( leider Huygens Vocaal Ensemble) presenteert Cultuurschip Thor een uniek warmbloedig ingelast concert vol Argentijnse passie!

De Argentijnse topmusici Javier Rodríguez en  Daniël Morcos zijn de komende decembermaand in Nederland wegens een ‘Misa Criolla’ tournee met het Huygens Vocaal Ensemble.

Een toevallige ontmoeting van Hans en Rik  in het Zwolse Wijnhuis resulteerde in een mooi stukje samenwerking. Javier (zang & gitaar) en Daniël ( piano & percussie) waren nog vrij op donderdagavond 15 december, maar nu dus niet meer want  te bewonderen op Cultuurschip Thor. Laat je in deze koude decembermaand verwarmen door dit unieke gepassioneerde Argentijnse duo. Het kan niet anders dan dat Rik zal gaan meespelen op piano en/of dwarsfluit, Er zullen Tango’s klinken maar ook evergreens. En wie weet hoogtepunten uit de onvergetelijke Misa Criolla!

Curriculum Vitae:

Javier Rodríguez – zang en charango

Javier brak zijn studie geneeskunde af om zijn passie, de muziek, te volgen, aanvankelijk als zanger en gitarist van populaire en volksmuziek. Als koordirigent ontmoette hij componist Ariel Ramírez. Die herkende in Javier’s heldere, gepassioneerde folklorestem de ideale vertolker voor de solopartijen in zijn koormuziek. Sinds 1995 is Javier Rodríguez met zijn indrukwekkende interpretatie van de Misa Criolla én met de Misa por la Paz y la Justicia op vele grote podia overal ter wereld te horen, tot 2004 veelal met componist Ramírez aan de vleugel. Daarnaast speelt Javier grote rollen in musicals zoals Les Miserables, en zingt hij zijn soloprogramma van Argentijnse muziek met o.a. tango’s.

Daniël Morcos – piano, percussie

Geboren in Argentinië in 1965, is in de eerste plaats componist en muzikaal leider van La Trama. Toen hij drie was raakte hij, via een vioolspelende buurjongen, in de ban van de muziek. Vioollessen zaten er nog niet in, maar hij mocht wel beginnen met pianoles. Daarna volgden alsnog viool en andere instrumenten. In 1989 studeerde hij af aan de Universiteit van Córdoba (Argentinië) met als hoofdvak compositie. In 1990 won hij het grootste folklorefestival in Argentinië (Cosquín) in de categorie instrumentale groepen. Hij componeerde vijf symfonische werken en verscheidene stukken voor kleinere muzikale ensembles.

Daniël gaf talloze cursussen, lezingen en gastcolleges op het gebied van Argentijnse folkloremuziek, onder andere aan de Academie Sibelius in Helsinki (1995). Hij doceert ensemblespel aan de Nationale Universiteit van Cuyo in Mendoza.