Latin Jazz
StarrJazz
donderdag 3 oktober

Op donderdag 3 oktober openen we ons nieuwe StarrJazz seizoen met een wereldprimeur: Jazz gezongen in het Latijn! Judith Nijland en haar band, bestaande uit louter topmuzikanten spelen bekende jazzstandards en nieuwe stukken met vette Latin arrangementen. Allemaal gezongen in het Latijn. Nieuw, uniek en nog niet eerder gedaan.

Jazz zangeres Judith Nijland was al eerder bij ons met haar eigenzinnige en zeer succesvolle Uurtje Cultuurtje AbbaJazz. Ook haar pianist Tico Pierhagen heeft met zijn eigen band al meerdere swingende StarrJazz avonden verzorgd.
Het nieuwste project van Judith is Carmina Latina: Jazz in het Latijn. Ze studeerde ooit Klassieke Talen en haar liefde voor Latijn en Jazz komen nu samen in een nieuw en verrassend project. Het swingt, het wringt, het is subtiel en heftig tegelijk.

Carmina Latina is nu al geboekt tot in Japan maar het allereerste concert van dit unieke project, Jazz in het Latijn, vindt plaats op het intieme podium van Cultuurschip Thor.
Wij zijn er trots op; dit moet je horen. Omdat het nog nooit is gedaan en toch klinkt alsof het er altijd al was.

Met Judith Nijland – zang, Tico Pierhagen – piano, Ed Verhoeff – gitaar, Pieter Althuis – contrabas en Arie den Boer – drums