Vocal Jazz
StarrJazz
donderdag 24 november

“If you want to know what real jazz singing can be (but rarely is), listen to Judy NIEMACK. She is a musician in the truest sense, having mastered her instrument (a beautiful one), and her chosen language and crafted her own style”.  (Downbeat)

Julian bohn trio

Op donderdag 24 november presenteren wij een StarrJazz concert met de Amerikaanse zangeres Judy Niemack. Deze internationale Jazz Diva wordt begeleid door het jonge ambitieuze Julian Bohn Trio uit Enschede met speciaal voor deze gelegenheid de gelouterde Ruud Ouwehand op contrabas. Het belooft een avond fascinerende Vocal Jazz op topniveau.

Ruud ouwehand

Judy Niemack is een echte onvervalste jazz-zangeres. Ze zingt haar teksten met veel emotie en elegantie en gebruikt haar stem om ongelofelijk virtuoos te improviseren. Judy heeft een dubbele carrière.  Zij treedt op met de grootste Jazz musici, is vocaal jazz pedagoge en leidt de vocale afdeling van het Jazz Institut Berlin. Daarnaast geeft ze masterclasses op conservatoria over de hele wereld. Een masterclass is ook hetgeen haar naar Zwolle brengt: overdag is Judy Niemack te gast op het ArtEZ Conservatorium, ’s avonds treedt ze op op het meest intieme podium van Zwolle.

www.judyniemack.com