Nederlandstalige Popmuziek
Uurtje Cultuurtje
zondag 8 oktober

KJS is een vijfkoppige Zwolsche band, begonnen onder de volledige naam ‘Karel J. Schepers’ met Zwolsche hits als ‘Pilotenlaan 67b’, ‘Wie Vangt Me Op’ en ‘Stukje Mooier’, nu nationaal aan de weg timmerend als KJS.  Dit eerste Uurtje Cultuurtje belooft een unieke ervaring, waarin zowel oud en nieuw werk op een buitengewoon intieme manier vertolkt zullen worden.

Karel Johannes Schepers (1993) is een Nederlandstalige liedjesschrijver. Samen met zijn gelijknamige band heeft hij een doel voor ogen; de vergane Nederpop een nieuw leven inblazen. 
Na revolutionaire Nederpop formaties als Doe Maar, De Dijk, Bløf en Acda en de Munnik, lijkt er in de ogen van Schepers een gat zijn gevallen. Karel J. Schepers moet en zal de komende jaren dit gat op gaan vullen. 
Met zijn eerlijke teksten, internationale invloeden, opzwepende catchy melodieën en verrassende muzikale wendingen, brengt hij gedurende 2015 en 2016 twee EP’s uit. Deze EP’s kregen de titels ‘Lenteregen’ en ‘Vang Me Op’.
De band speelde vervolgens o.a. voor de koning en koningin (live op de NOS). Ook speelden de jongens bij De Wereld Draait Door, op Bevrijdingsfestival Overijssel, Dauwpop, en zijn deel geworden van Giel Beelen’s ‘Giels Talentenjacht’. En als klap op de vuurpijl verzorgden zij ook verscheidene voor- en naprogramma’s van Nick & Simon, Bløf, Miss Montreal, De Dijk en Kenny B! 
Karel J. Schepers ontving in 2015 een nominatie voor de SENA POPNL Talent Award en in 2016 een nominatie voor de Cultuurprijs Overijssel. In 2016 is Karel J. Schepers deelnemer van Popronde. 

met Joost Vonk op bas, Martijn Hartsuiker op drums, Cedric Siegers op gitaar en Neal Nieuwenkamp op toetsen.

Sanne Hans
‘Deze jongen komt binnenkort echt met een kneiter van een hit!’
Giel Beelen (3FM)
‘Ik denk dat zij iets doen wat er een tijd niet is geweest!’
Harm den Besten (3FM)
‘Ein-de-lijk… Dit nummer deed hij vorig jaar live in de Freaknacht! Sindsdien ben ik er verslaafd aan. Nu is hij officieel uit.
Kan niet beter!’
Bandcoach
‘Op de EP gaan Beatles-achtige outro’s, gevoelige samenzang, warme blazerspartijen en smaakvol gitaarspel, hand in hand!’