Familietheaterconcert (8+)
Familie Uurtje Cultuurtje
vrijdag 28 december

Klassieke Muziek zoals nooit eerder vertoond! Rik Elings heeft de afgelopen maanden eindelijk tijd gevonden om te maken wat hij al heel lang wilde: KLASSIEKE MUZIEKPANIEK! Een rijk gevuld  familietheaterconcert voor families met kinderen vanaf een jaar of acht. (Maar ook zonder kinderen is het zeer de moeite waard en bent u van harte welkom!)

Rik Elings bedacht een pakkend verhaal, schreef verrassende, grappige en gevoelige liedteksten op overbekende klassieke thema’s en fragmenten. Als door de wol geverfd arrangeur maakte hij vervolgens creatieve eigenzinnige arrangementen een aanvullende composities voor een klein maar veelzijdig professioneel ensemble. Samen met acteurs Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk (De Italianen) heeft Rik de muzikale voorstelling verder theatraal vormgegeven.

Ongeveer 300 jaar geleden wordt een heel bijzonder jongetje zomaar afgeleverd bij een muziekschool ergens in Italië. Hij groeit gezellig op bij Albinoni en Paganini, maar blijkt uitzonderlijk muzikaal en wil niets liever dan met Vivaldi de wijde wereld in. Hij wil leren van Bach, luisteren naar Beethoven en spelen met Mozart. Want alles kan in deze wondere wereld van de muziek. Het gaat echter niet altijd even soepeltjes en soms neemt zijn muzikale reis een heel andere wending…

De twee acteurs/zangers vertellen, spelen en zingen in steeds wisselende rollen het verhaal. Soms zijn de klassieke thema’s nog heel goed te herkennen, soms wordt het op een totaal andere manier gebracht. Unieke arrangementen zijn geschreven voor het kleine klassieke ensemble wat trouwens zomaar kan transformeren in een eigentijds bandje. Dit is dus puur genieten voor de muzikale leek en tegelijkertijd zal de ware muziekkenner van de ene verbazing in de andere vallen.

Humor, originaliteit en muzikale kwaliteit gaan hand in hand in deze nieuwe Cultuurschip Thor-productie!

Met Yornik Onstenk (zang & spel), Ewout Ganzevoort (zang & spel), Pieter Althuis (bas), Joost Visser (percussie), Isabelle Doodhagen (viool) en Rik Elings (piano, keys).

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwolle, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Vrienden van Cultuurschip Thor