Familietheaterconcert (8+)
Familie Uurtje Cultuurtje
donderdag 1 januari

Eindelijk is er dan een Uurtje Cultuurtje voor het hele gezin! KLASSIEKE MUZIEKPANIEK! is een rijk gevuld  familietheaterconcert voor families met kinderen vanaf een jaar of acht. (Maar ook zonder kinderen bent u van harte welkom!)

Ongeveer 400 jaar geleden werd een heel bijzonder jongetje zomaar afgeleverd bij een muziekschool ergens in Italië. Hij groeit gezellig op bij Albinoni en Paganini, maar blijkt uitzonderlijk muzikaal en wil niets liever dan met Vivaldi de wijde wereld in. Hij wil leren van Bach, luisteren naar Beethoven en spelen met Mozart. Want alles kan in deze wondere wereld van de muziek. Het gaat echter niet altijd even soepeltjes en soms neemt zijn muzikale reis een heel andere wending…

Twee acteurs/zangers vertellen, spelen en zingen in steeds wisselende rollen het verhaal. Prachtige, ontroerende en hilarische  teksten zijn gemaakt op bekende klassieke thema’s. Soms nog heel goed te herkennen, soms ook op een totaal andere manier gebracht. Unieke arrangementen zijn geschreven voor het kleine klassieke ensemble wat trouwens zomaar kan transformeren in een eigentijds bandje. (Dit is dus gewoon genieten voor de muzikale leek en tegelijkertijd zal de ware muziekkenner van de ene verbazing in de andere vallen)

Humor, originaliteit en muzikale kwaliteit gaan hand in hand in deze nieuwe Cultuurschip Thor-productie.

Met Rik Elings (piano, keys), Pieter Althuis (bas), Joost Visser (percussie), Isabelle Doodhagen (viool), Yornik Onstenk (zang & spel) en Ewout Ganzevoort (zang & spel).

Idee, liedteksten en arrangementen: Rik Elings

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door:

  • Gemeente Zwolle
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • Stichting Vrienden van Cultuurschip Thor