Lecture Concert
StarrJazz Lecture Concert
dinsdag 15 januari

Starr Jazz Lecture Concert met Jason Marsalis

 If you don’t know your history, you can’t create a lasting future – Jason Marsalis 

In 2015 wist het Zwolse JazzArt Orchestra de Amerikaanse contrabassist en componist John Clayton als artist in residence voor een week naar Nederland te halen. Naast uitverkochte concerten en een live uitzending op Radio 6, organiseerde het orkest een arrangeurs workshop en diverse masterclasses. Met Jason Marsalis is het orkest er opnieuw in geslaagd een vooraanstaand jazzmusicus uit te nodigen en een week te laten werken met diverse jonge jazzmusici uit Nederland. 

Lecture concert 

Drummer en vibrafonist Jason Marsalis, woonachtig in New Orleans, is de jongste telg uit de wereldberoemde Marsalis familie. De broer van trompettist Wynton en saxofonist Branford zat op zesjarige leeftijd al achter zijn eerste drumkit. Kort na zijn universitaire studie stond Marsalis op het podium met grootheden als Lionel Hampton en Joe Henderson. De Marsalis familie leden, stuk voor stuk uitmuntende jazzmusici, staan bekend om hun kennis op het gebied van (jazz)muziek en de inspirerende wijze waarop ze deze weten over te brengen op nieuwe generaties. Grijp je kans en kom alles te weten over jazz funerals, second line en de geschiedenis van New Orleans uiteraard op inspirerende en muzikale wijze toegelicht!

Thomas Pol 

De uit Zwolle afkomstige en inmiddels in Rotterdam gevestigde talentvolle bassist Thomas Pol is op zijn jonge leeftijd reeds een veelgevraagd sideman in de Nederlandse jazzscene. Tijdens zijn studie aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam nam hij deel aan een uitwisselingsprogramma met de universiteit van New Orleans, waar zijn voorliefde voor deze stad en haar muziekgeschiedenis ontstond. Hij deelde daar het podium met talloze bekende jazzmusici waaronder Ellis Marsalis, Nicholas Payton en Wess ‘Warmdaddy’ Anderson. Thomas zal het college met zijn contrabas muzikaal ondersteunen.

Wegens verwachte grote belangstelling zijn er twee kansen: om 19 uur en om 21.30

Er is geen pauze, wel een nazit!