Brazilian Jazz

zaterdag 29 juni

Via percussionist Olaf Keus, die al vaker optrad op de Thor, heeft Rik wederom een internationale topartiest weten te strikken:

Mario Bacuna, de virtuoze Braziliaanse gitarist die het publiek betovert met zijn bruisende performances, is de belichaming van vernieuwing binnen de wereld van de Braziliaanse Latin jazz. Met zijn onnavolgbare improvisaties, grensverleggende composities en gepassioneerde spel, brengt Bacuna een frisse wind in het genre, geïnspireerd door de rijke tradities van de Latin muziek, jazz, funk en fusion.

Bacuna’s muzikale reis heeft hem naar alle uithoeken van de wereld gebracht, met optredens op gerenommeerde podia en festivals over de hele wereld, waaronder het Montreux Jazz Festival,  Havana Jazz Festival en New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Mario heeft een kenmerkende stijl vol opzwepende ritmes, levendige melodieën en hypnotiserende improvisaties. Luisteraars worden meegenomen op een opwindende muzikale reis door de straten van Havana, clubs van New York en de stranden van Rio de Janeiro.

Laat je onderdompelen in de energie en melancholie van Braziliaanse Latin jazz, aanschouw de betoverende klanken en ongebreidelde creativiteit van deze meesterlijke muzikant!

Bezetting:

– Mario Bacuna (gitaar/zang)
– Olaf Keus (drums/percussie)

En natuurlijk speelt Rik zelf ook weer  mee!

Inloop (met koffie & thee)