Singer-Songwriter
Uurtje Singwriter
donderdag 21 juni

Als tweede in onze nieuwe serie ‘Uurtje Singwriter’ verwelkomen wij Marle Thomson.

Elle Magazine, maart 2017: “De Amsterdamse singer-songwriter Marle Thomson kreeg denderende recensies van onder andere Typhoon en Matthijs van Nieuwkerk na haar optreden tijdens DWDD. En terecht. ‘Soulful Space Pop,’ zo noemt ze haar eigen sound. Thomson zingt, raakt, verrast en valt op met haar muziek, waarin ruimte en tijd samensmelten. Betoverend mooi.”

Oor Magazine, april 2017: ‘Ze is van meerdere markten thuis, open-minded en anti-behaagziek. Hip is haar akoestische aanpak niet, maar haar muziek is wel tijdloos en, niet minder belangrijk, zeer de moeite waard.’

Music Week, jan 2017: “Thomson demonstrates that rare type of dedication to authenticity, focusing inwards to find the right balance of sound and spirit and delivering it outwards with passion and care.”

Jazzism, mei 2017: “Je hoort het onmiddellijk; dit is een groot talent. (…) Een zangeres met spitse teksten die zichzelf inventief begeleid en die met haar stem allerlei finesses kan opvoeren. Zonder flauwtes of lege plekken, een fraai debuut.’

Warm, edgy, kleurrijk, eigenzinnig en bovenal muzikaal: Marle Thomson zingt, raakt, verrast en valt op met haar muziek, waarin ruimte en tijd samensmelten tot een volkomen eigen universum vol beats, loops, keys, gitaar en zang. ‘Soulful Space Pop’, zo noemt Thomson het zelf. Met haar EP ‘The Canopy’ in 2016 en de akoestische versie daarvan in 2017 speelt Marle Thomson zich in de kijker met opvallende optredens op o.a. Amsterdam Woods, de Uitmarkt, Amsterdam Fashion Week, Dutch Sustainable Fashion Week, Eurosonic / Noorderslag, de Popronde en was ze live te zien bij De Wereld Draait Door. “Wat een betoverende stem.” – Mathijs van Nieuwkerk

Marle word in 2017 door ELLE benoemd tot ‘Sound of 2017, powervrouw die je niet mag missen’ en haar album krijgt lovende recensies in o.a. OOR Magazine en de Jazzism. Ook over de grens krijgt Marle mooie kritieken van blogs als Music Week (UK), Guestlist (UK), Clash Magazine (UK) en Vents Magazine (US).

In maart 2018 vertrekt Marle naar de UK waarbij ze in Londen een aantal optredens geeft, om vervolgens in april en mei op toer te gaan met bevriende zanger en pianist Ruben Hein. Ze verzorgt in tien steden in Nederland het voorprogramma. Momenteel werkt Marle aan nieuw materiaal en staat er een er een bijzondere samenwerking met Typhoon op de planning aan het begin van deze zomer.

‘Zo kan het dus ook: een gitaar en een stem, soms de ogen dicht en dan hier een heel publiek inpakken met een liedje dat rechtstreeks vanuit het hart de mond uit rolde. Marle ontroerde mij vanavond’ – Nico Dijkshoorn (schrijver en dichter)

Marle Thomson

https://www.instagram.com/marlethomson/