Klassieke aria's & musical highlights

zondag 19 november

Tenor Eric Milton en sopraan Clara de Vries vormen een prachtige match. Tijdens repetities voor diverse gelegenheden ontdekte ik de bijzonder chemie tussen deze twee mooie muzikale personalities. Eric Milton ontdekte ‘bij toeval’ z’n krachtige operastem op latere leeftijd. Hij ontwikkelde zich als natuurtalent razendsnel en werd door zijn aanstekelijk enthousiasme een waar pleitbezorger voor het opera- en musical repertoire. Met verbluffende souplesse zet Eric de extreem hoge noten in bekende Aria’s als ‘Nessun Dorma’ neer.

Clara de Vries is jarenlang een veelgevraagd soliste, tot in de puntjes professioneel, maar ook aanstekelijk enthousiast, charmant en altijd in voor het experiment. Ik ben heel blij dat ik eindelijk een aantal optredens met haar kan gaan doen. Met Eric als Duo partner is het voor mij een feest om te begeleiden, zeker op de sprankelende Yamaha C5. ( zojuist opnieuw besnaard door Jan van Nieukerken!)

We delen onze liefde voor de prachtige musical West Side Story en gaan daar een aantal evergreens van uitvoeren. Het is heerlijk om samen loos te gaan in onstuimige Italiaanse aria’s maar ook om verstilling te vinden in aangrijpende liefdesduetten. Wij willen dit alles graag delen tijdens een sfeervol concert op Thor, inclusief enige ‘meezingmomenten’. Maar niet te veel want de prachtige stemmen van Eric en Clara vormen de hoofdmoot!

Mis deze heerlijke zondagmiddagmatinee niet, de 50 plekken zijn zo weg.

Rik Elings