woensdag 22 februari

Een vaste gast op het Cultuurschip. Ze komen weer over uit New York voor een Europese tour, en doen vanzelfsprekend ook weer Cultuurschip Thor aan.

Goed nieuws dus voor de vele fans van dit bijzondere Trio. Meer info volgt. (maar je kunt op internet alvast heel wat te weten komen)

Melodic Dynamic Jazz
Uurtje Cultuur
woensdag 16 februari

Wegens groot succes en op veler verzoek komen ze bij ons terug: Het Philippe Lemm Trio, een van de meest opwindende en dynamische jazzgroepen van het afgelopen decennium. Na tien jaar van geweldige creatieve output en consistente tournees brengt het New Yorks trio nu ‘First Steps’. Muziek gecentreerd rond de dansachtergrond van de bandleider.

Voordat ik de drums bespeelde, was ik een danser, en in zekere zin heb ik nog steeds het gevoel dat de drums mijn uitdrukking van beweging zijn. 2020 voelde als een onzekere choreografie. We moesten zelf slow-dancing oefenen en leren manoeuvreren zonder referentie. Het dicteerde zijn eigen beweging en maakte ons meer bewust van onze fundamentele behoefte aan elkaar en hoezeer we naar onze danspartners verlangden”..

Muzikaal haalt ‘First Steps’ inspiratie uit traditionele folkloristische dansen en hun ritmes, terwijl sommige nummers reflecteren op het leven en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. ‘First Steps’ viert daarnaast het leven en muzikantschap van oude vriend en medewerker, pianist Angelo Di Loreto die in oktober 2020 overleed. Naast Lemm’s drums en percussie en Jeff Koch op bas, is Di Loreto’s muzikale stem intrinsiek verweven op deze aangrijpende CD.

Behalve meermaals op Cultuurschip Thor in Zwolle speelde het Philppe Lemm Trio tevens op podia als: Blue Note New York, Ronnie Scotts, North Sea Jazz Festival, Pori Jazz Festival, Bimhuis (Amsterdam), Concertgebouw, Getxo Festival (Bilbao), Rockwood Musichall (New York), Loftas (Vilnius), Tivoli (Utrecht), Blue Frog (Mumbai)

  • Sharik Hasan – Piano
  • Jeff Koch – Bass
  • Philippe Lemm – Drums

Een aangepast ‘Uurtje Cultuur’, met inbegrepen kopje koffie of thee vooraf, voor maximaal 18 bezoekers. Geen pauze, wel een gezellige nazit! Voorlopig is nog een coronatoegangsbewijs vereist.

Creative Lyrical Jazz
StarrJazz
woensdag 23 oktober

Wegens groot succes en op veler verzoek komen ze dit seizoen nog een keer bij ons terug: Het Philippe Lemm Trio is een eigentijds New Yorks trio dat boeit, verrast en inspireert. Onder leiding van drummer Philippe Lemm (prijswinnaar  beste solist) won het trio de ‘International B-Jazz Competition’. Samen met pianist Angelo Di Loreto en bassist Jeff Koch creëert Philippe Lemm toegankelijke gepassioneerde soundscapes, gebaseerd op jazz standards en eigen composities. Maar ook onverwachte soms overbekende nummers worden in een geheel eigen jazz versie gegoten. Het ambitieuze trio timmert overal goed aan de weg: op 9 Juni 2019 maken zij hun debuut in The Blue Note, New York City.

Creative Lyrical Jazz
StarrJazz
dinsdag 9 oktober

Wegens groot succes in 2016 komen ze dit seizoen terug: een eigentijds New Yorks trio dat boeit, verrast en inspireert. Onder leiding van drummer Philippe Lemm (prijswinnaar  beste solist) won het trio de ‘International B-Jazz Competition’. Samen met pianist Angelo Di Loreto en bassist Jeff Koch creëert Philippe Lemm toegankelijke gepassioneerde soundscapes, gebaseerd op jazz Standards en eigen composities. Maar ook onverwachte soms overbekende nummers worden in een geheel eigen jazz versie gegoten.