Hot Club de France

zondag 7 april

Op zondag 7 april a.s. wordt het schip ‘gekaapt’ door de band Quatre Tickets de Swing. Zij speelden al eerder met veel succes op Cultuurschip Thor en komen nu terug met 2 optredens van een uur in het bekende ‘Uurtje Cultuurtje’ format.

Optreden 1 begint om 12.00 uur en optreden 2 begint om 14.00 uur. Inloop steeds een half uur voor aanvang. Entree €15,00.

Lees hun verhaal hieronder, of kijk kijk voor meer informatie op quatretickersdeswing.nl.

Het kwartet Quatre Tickets de Swing is eind 1999 geformeerd en bestaat uit vier musici, allen met vele jaren band-ervaring. De verbindende factor voor de vorming van deze groep is de “Hot Club de France stijl“. Die stijl is al vóór de oorlog ontstaan en eind 1934 werd in Parijs een swingtet geformeerd waarin de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt en meesterviolist Stéphane Grappelli een groot aandeel hadden met hun fabuleuze ritmiek en solowerk. Het bijzondere karakter van dit genre trok de heren van Quatre Tickets de Swing sterk aan.

Quatre Tickets de Swing heeft de viool geruild voor de klarinet en de saxofoon. Een stevig ritme van solo- en slaggitaar, gecombineerd met contrabas zorgt voor een optimaal swingende ondersteuning van de klarinettist/saxofonist. In 2014 kwam zangeres Inge Alberts voor het vocale deel van het repertoire bij het kwartet. Zij zingt vooral melodieën in het Frans, maar ook enkele songs in het Italiaans en Engels. Tijdens optredens worden instrumentale en vocale stukken afwisselend gespeeld. Sinds kort heeft gitarist Pieter Immenga zich bij het gezelschap gevoegd. Pieter neemt hier en daar de solo’s voor zijn rekening.

Inloop (met koffie & thee)