Een bijzondere mix van Jazz en Kleinkunst
Uurtje Cultuurtje
zondag 19 oktober

Op zondag 19 oktober verwelkomen wij een bijzonder muzikaal duo. Vocalist Ronald Douglas en pianist Rob van Kreeveld brengen tijdens het Uurtje Cultuurtje een mix van jazzmuziek en kleinkunst. Ronald Douglas staat bekend als één van Nederlands beste jazzvocalisten. Hij trad op met verschillende orkesten (waaronder het Metropole Orkest) en werkte samen met vele nationale en internationale jazzmusici. Er verschenen inmiddels 5 albums onder zijn naam, waarvan de laatste ‘Lotus Blossom’ internationaal hoge ogen gooide. Naast zijn werk als jazzvocalist is Douglas als docent verbonden aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Rob van Kreeveld is één van Nederlands beste pianisten, bekend om zijn virtuoze spel en improvisatietalent. Daarnaast staat hij bekend als zeer begenadigd begeleider; in die rol werkte hij jarenlang samen met Paul van Vliet. Van Kreeveld is de componist van verschillende kleinkunst-liedjes, waaronder ‘Meisjes van 13’, ‘Veilig Achterop’ en ‘De zee’. Verder speelde hij met vele internationaal bekende jazzmuzikanten, waaronder Toots Thielemans, Stan Getz, Rita Reys en Woody Shaw.

douglasvankreeveld 24

Tijdens het Uurtje Cultuurtje presenteren Douglas en Van Kreeveld een bijzondere mix van jazzy repertoire en kleinkunstliedjes. Op het intieme podium van Cultuurschip Thor gaan de twee gelouterde musici geen uitdaging uit de weg. Ronald  omschrijft het zelf als volgt: het bijzondere aan dit duo is dat het voor ons zelf ook steeds weer een verrassing is…