Liedrecital & pianosolo

vrijdag 13 januari

* Tip:

Tevens te zien op 15 /1 om 14.30  Theater Hof 88. (Elisabethhof 4,  Almelo)  en op 20/1  om 20.00 uur  t’ Pakhuys  (Berkelkade 15a, Zutphen).

Een van Nederlands meeste toonaangevende liedduo’s, Johannette Zomer samen met Marien van Nieukerken op piano, brengt een intiem programma rondom Frédéric Chopin, zijn tijdgenoten en zijn leven in Parijs. Sfeervolle romantische liederen van Chopins tijdgenoten worden afgewisseld met de mooiste Nocturnes van de meesterpianist zelf.

Het publiek wordt op het intieme Thorpodium meegenomen naar Parijs eerste helft 19de eeuw. Chopin had in een mum van tijd Parijs veroverd, het publiek adoreerde hem, hij was een sensatie! Franz Liszt, Felix Mendelssohn, Robert & Clara Schumann, Ferdinand Hiller, Pauline Viardot, Vincenzo Bellini behoorden al gauw tot zijn intieme vriendenkring.

Tijdens het concert schetsen Johannette en Marien een fascinerend beeld van Parijs, dat in die tijd het culturele middelpunt van Europa was.

Op het Cultuurschip staat tijdelijk een prachtige Bechstein vleugel uit 1916, waardoor de Parijse sfeer nog mooier wordt benadrukt. Kom genieten van prachtige liederen en gevoelige pianosolo’s en een goed glas wijn.

NB. het concert begint om 20.30 uur, er is een pauze. Inloop vanaf 20.00 uur.

Entree €20 ( inclusief koffie & thee bij binnenkomst)