2-stemmige vocal jazz op 2 piano's
Uurtje Cultuurtje
zondag 10 april

Op zondag 10 april vindt een primeur plaats op Cultuurschip Thor: Twee gerenommeerde zangeressen/pianistes bundelen vandaag voor het eerst hun krachten in één duoconcert. De totaal-muzikanten Sanna van Vliet en Maaike den Dunnen hebben beiden een passie voor traditionele jazz en blinken beiden uit in het ‘Scat’ genre. Vocal Jazz met een instrumentale inslag: twee stemmen, twee piano’s en een flinke dosis improvisatie.

Sanna van Vliet speelde met de top van de Nederlandse jazzscene op toonaangevende jazzpodia en festivals in binnen- en buitenland en is tevens docent aan het Amsterdams Conservatorium.

Maaike den Dunnen is een opkomende jazz-zangeres die haar eigen muziek schrijft en daarmee onder andere in de finale van de European Jazz Competition stond. Afgelopen jaar gooide ze hoge ogen met haar debuutalbum Arrival.

Gastheer pianist Rik Elings stelde de beide topartiesten voor hun talenten en krachten te bundelen en samen een afwisselend Uurtje Cultuurtje te verzorgen. Daarbij elkaar afwisselend, ondersteunend, begeleidend, en wellicht zal ook Rik zelf zijn muzikale steentje nog bijdragen. Het belooft in elk geval een verrassend en spannend topconcert te worden.

Maaike: www.maaikedendunnen.com
Sanna: www.sannavanvliet.nl