India & Indie
Uurtje Singwriter
vrijdag 10 mei

India & Indie

Muziek uit Jaipur en Utrecht

Oosters ontmoet Westers. Sarita Rav zal, samen met Otto de Jong, een optreden geven met een spartaanse bezetting van alleen zang, tanpura en drums.

Sarita Rav (1986) is een zangeres uit Jaipur, India. Ze is opgegroeid in een muzikale familie en heeft 8 jaar gestudeerd aan Rajasthan Music Institute waar ze zich heeft gespecialiseerd als zangeres en musicoloog in klassieke Indiaase muziek. Naast klassieke Indiaase muziek zingt ze ook lokale Rajasthani liederen (Maands), Sufi liederen (Qawwali) en mantra’s. In Jaipur is ze betrokken bij het culturele centrum Kawa waar ze aan veel reizigers les geeft over Indiaase muziek, hier komt ze ook regelmatig met Westerse muzikanten in contact. In 2018 is ze met Hameed Kawa Khan (stichter van Kawa) op tour geweest in Frankrijk. Nu, in het voorjaar van 2019 zal ze terug komen naar Europa en optreden met lokale muzikanten.

Otto de Jong (1986) is een drummer en producer uit Utrecht. De afgelopen 15 jaar is hij voornamelijk actief geweest in het indie circuit. Hij is vast bandlid van Ode to the Quiet, won een Edison als bandlid van Lorrainville, speelde met Knalland als eerste drummer in Tivoli Vredenburg, met Amber Arcades op Glastonbury en is trots docent van een live gabber artiest. Otto heeft een fascinatie voor zowel muziek uit Scandinavië als muziek uit (Noord-) India en reist daarom ook regelmatig beide kanten op voor onderzoek.

Zo leerde hij in de zomer van 2018 Sarita kennen. Er was een muzikale klik en ze besloten om te gaan samenwerken. Wij verwelkomen hen beiden in een ‘Uurtje India en Indie’ waarbij ook Rik Elings nog een muzikale bijdrage levert; een concert van een uur, zonder pauze en met een gezellige nazit. Alle gelegenheid om na te praten met de artiesten.

PELSERKADE (INDIA) IDEE: Ga vooraf lekker eten bij ons buurschip Bistro de Kwaak! Chef-kok Carien maakt speciaal voor deze avond een overheerlijke Indiase curry; een van haar culinaire specialiteiten. Koop uw concertkaartje,  frameborder="0" allowfullscreen>