StarrJazz
vrijdag 30 januari

In de serie StarrJazz: de Felix Schlarmann Group!

De formatie rond drummer en bandleider Felix Schlarmann brengt een avondvullend programma met muziek die wordt gekenmerkt door sierlijke melodieën en energieke uitbarstingen. Jonge jazzsterren op Zwolles meest intieme podium! 

In februari 2014 presenteerde Felix Schlarmann (1982) zijn eerste eigen CD getiteld “Counterlife” voor een enthousiast publiek in een drukbezocht Bimhuis te Amsterdam. De afgelopen jaren heeft Schlarmann zich, naast het spelen met talloze projecten, vooral gericht op zijn kwaliteiten als bandleider en componist. Energie en melodie zijn de belangrijkste kenmerken van zijn muziek.

Schlarmann is inmiddels geen onbekende meer in de Nederlandse Jazzkringen. Als drummer van o.a. de powerjazz succesformatie BRUUT! werkt hij op internationaal niveau. Zijn eigen kwintet bestaat uit jonge musici die één voor één gewild zijn in de nationale en internationale jazzscene.

Felix Schlarmann – drums, Franz von Chossy (prijswinnaar Dutch Jazz Competition) – piano, Pat Cleaver – contrabas, Lars Dietrich – altsax, Floris van der Vlugt (Young Vip 2014) –  altsax, sopraansax en basklarinet.