StarrJazz
donderdag 25 september

De aftrap van onze eerste echte StarrJazz serie wordt verricht door de veelzijdige componist en gitarist Marnix Busstra. Met het grote pianotalent Rembrandt Frerichs, de geroutineerde bassist Arnold Dooyeweerd en de altijd inspirerend spelende  drummer Pieter Bast heeft Marnix de juiste mannen op de juiste plek! Deze soepel acterende nieuwe band zal vanavond stukken ten gehore brengen van hun nieuwste CD ‘Sync Dreams’.

Marnix Busstra is als componist onder andere verantwoordelijk voor de muziek van de shows van Karin Bloemen en schreef onder meer het gevoelige ‘Geen Kind Meer’.  Zijn eigen band is met Rembrandt Frerichs,  Arnold Dooyeweerd op contrabas en Pieter Bast op drums een uniek nieuw ensemble aan het jazzfirmament.

De muzikale stijl van deze bezetting is een vervolg op de stijl van het Mike Mainieri/Marnix Busstra Quartet: lyrische, veelzijdige jazz die draait om het intieme samenspel van de vier muzikanten. De composities zijn soms melodieus en intiem, dan weer uitbundig en humoristisch, dan weer emotioneel en geladen. Ondanks de grote instrumentale vaardigheid van de muzikanten is het samenspel nooit gericht op uiterlijk technisch vertoon, maar altijd gericht op het streven naar magie in de muziek.

Het debuutalbum van de band, ‘Sync Dreams’, is gereleased bij het label BuzzMusic Records in 2013 en ontving in binnen- en buitenland fantastische recensies. Robert Stevensons schreef op mw3.com: “Sync Dreams is one of the most accomplished guitar-centric jazz CD releases of 2013.” 

www.marnixbusstraband.nl