StarrJazz
vrijdag 27 februari

Op vrijdag 27 februari presenteren wij het Rembrandt Frerichs Trio. Met een mix van moderne filmische jazz, oriëntaalse jazz met een vleugje barok, Westerse harmonieën en Oosterse ritmes brengt de sterpianist met zijn trio een avondvullend programma in de serie StarrJazz. Avontuurlijke jazzmuziek op Zwolles meest intieme podium!

rembrandt_1424251345

Rembrandt Frerichs (1977) is een pianist met een brede invalshoek die actief is in de voorhoede van de nieuwe generatie Europese musici. Al op 22-jarige leeftijd debuteerde hij op het North Sea Jazz Festival.

Frerichs is goed bekend met de jazztraditie, maar bewandelt geen gebaande paden. Daarbij put hij uit Europese klassieke muziek en zijn passie voor Arabische muziek, die werd aangewakkerd door een tweejarig verblijf in Egypte. Zijn nieuwsgierigheid en kennis van muziek uit verschillende delen van de wereld en uiteenlopende genres dwingen hem om zich continu te ontwikkelen.

Tijdens dit StarrJazz-concert op Cultuurschip Thor speelt Frerichs nieuwe en geïmproviseerde muziek met zijn trio, bestaande uit Tony Overwater (contrabas, o.a. winnaar van de VPRO/Boy Edgar Prijs) en Vinsent Planjer (drums).