Modern Creative Duo Jazz
StarrJazz
dinsdag 20 september

Twee kleurrijke improvisatoren uit de top van de Amsterdamse Jazzscene.  Beiden reizen de wereld over als solist en met diverse formaties.
Een spannende samenwerking doorspekt met improvisatie, spontaniteit en inventiviteit, waar het publiek volledig in meegezogen wordt.

De Amsterdamse gitarist/componist Anton Goudsmit is al enkele decennia actief in de Nederlandse Jazz. Na veel ervaring te hebben opgedaan met New Cool Collective  en het Eric Vloeimans Quartet is hij oprichter en hofcomponist van The Ploctones en mede oprichter en inspirator van het kamerjazz Quartet Estafest..

Verder duikt Anton vaak op als gastsolist met spraakmakende groepen als bijv the Bad Plus en met Han Bennink, Tony Allen e.v.a… Anton heeft over de hele wereld met zijn groepen opgetreden .

In 2011 werd hij beloond met de prestigieuze Boy Edgar prijs.

Naast de door hem gekoesterde groepen  werkt Anton momenteel samen met projekten als ‘New R’dam Jazzorchestra Meets Anton Goudsmit’, ‘KruPa & The Genes, ‘Hear Hear! Benjamin Herman & Anton Goudsmit’, ‘Bakker, Goudsmit & Jäger’, ‘Fraanje, Mahall, Goudsmit& Rohrer en een nieuw trio met Louk Boudesteijn en Nils van Haften..

Harmen Fraanje is een van Nederlands beste jazzpianisten. Hij is actief in zeer uiteenlopende formaties, waaronder die van trompettist Eric Vloeimans en saxofonist Michael Moore. Fraanje creëert een authentiek geluid en een uniek karakter. Hij is in staat om te verrassen met een muzikale caleidoscoop van jazz-, wereld- en klassieke muziek.

www.harmenfraanje.com

www.antongoudsmit.nl