Close Harmony Jazz
StarrJazz
vrijdag 15 november

Enkele jaren geleden al eens op ons schip als The New Amsterdam Voices, nu in een nieuw project: The Deli Cat.

The Deli Cat is een jazzgroep uit Amsterdam. Hun vierstemmige zang en swingende band neemt je mee op een reis door het Amerika van de jaren veertig. Met subtiele precisie weten ze een brug te slaan tussen opzwepende dansmuziek en intieme emotie. Ze halen hun inspiratie uit andere close harmony-groepen, zoals The Pied Pipers en The Four Freshmen.

Vera Buijink (zang), Minka Bodemann (zang), Willem de Beer (zang), Pepijn van der Sande (zang), Nico Maas (gitaar) en Pedro Ivo Ferreira (contrabas) leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze elkaar vonden in hun liefde voor meerstemmige, vocale jazz. Ze spelen naast arrangementen uit de jaren 30 en 40 ook eigen arrangementen van jazzklassiekers, wat een nieuwe klank geeft aan muziek die al tachtig jaar wordt uitgevoerd.

Sinds 2017 treden zij in deze bezetting op. Intussen hebben ze al op meerdere grote podia gespeeld, zoals Muziekgebouw Aan ’t IJ in Amsterdam en Muziekgebouw Eindhoven. Ook hebben zij in 2017 een videoclip opgenomen bij de jazzklassieker¬†Jeepers Creepers¬†van Harry Waren en Johnny Mercer.