Latin Jazz
StarrJazz
zaterdag 8 december

Optie: in plaats van alléén dit StarrJazzconcert kunt u ook kiezen voor een Pelserkade Arrangement: Voorafgaand genieten van een overheerlijk StarrJazzmenu bij ons naastgelegen schip Bistro de Kwaak. Eten in het scheepsruim van De Kwaak staat in het teken van verrassende en pure gerechten die vaak net even anders zijn dan normaal. Met passie bereid en met aandacht geserveerd. Wij bieden u samen met onze buren een exclusieve avond Pelserkade-kwaliteit die u niet snel zult vergeten…

Tico Pierhagen zorgde twee jaar geleden al voor een uitverkocht Cultuurschip; op veler verzoek is hij terug! Tico werd geboren in Colombia en groeide op in Nederland. Sinds 2008 keert hij jaarlijks terug naar zijn geboorteland en werkt daar intensief samen met de beste lokale muzikanten. Daarnaast besloot hij in die tijd iets tastbaars te doen voor kansarme kinderen in Colombia, hij richtte samen met zijn adoptief ouders een fonds op voor SOS Kinderdorpen. In 2016 ontving hij de prestigieuze “Fondo mixto de cultura” onderscheiding van het nationale ministerie van cultuur in Colombia voor zijn bijdrage aan de kust en cultuur in Colombia. Na zijn televisie optreden in het goed bekeken VPRO programma “Vrije Geluiden” is er veel aandacht voor zijn band. Jazzflits: ‘De composities van Pierhagen hebben een vanzelfsprekende losheid. Ze zijn nieuw, origineel, maar zitten met draadjes vast aan de hedendaagse jazz en salsa’.

Enrique Firpi – Drums
Randy Winterdal – bas
Franklin Ceasar Breeveld – Sax
Frans Cornelissen – Sax
Tico Pierhagen – Piano

 

Colombiaanse Jazz Folklore
StarrJazz
vrijdag 9 december

Tico Pierhagen (Pasto, Colombia 1975) begon op 8 jarige leeftijd met pianoles en raakte al snel gefascineerd door Jazz muziek. In 2008 keert hij voor het eerst terug naar zijn geboorteland Colombia waar hij intensief met Colombiaanse muzikanten werkt. Deze samenwerking resulteerde in zijn debuut CD “Aguabajo” (2011). Tijdens zijn jaarlijkse bezoeken aan zijn geboorteland komt hij in aanraking met SOS kinderdorpen. Samen met zijn adoptief ouders besluiten zij een fonds op naam op te richten. 50% van de inkomsten van de CD verkoop gaat naar het Doris Tuapante kinderfonds. Het fonds is vernoemd naar zijn in 1998 overleden biologische moeder en is onderdeel van SOS kinderdorpen. Op deze manier kan hij iets van zijn geluk wat hij in Nederland heeft verkregen, delen met de kansarme kinderen in Colombia.

Na zijn televisie optreden in het goed bekeken VPRO programma “Vrije Geluiden” is er veel aandacht voor zijn band en speelt hij in 2013 in de kleine zaal van het Concert gebouw te Amsterdam. In 2014 speelt hij in Amerika een concert wat bestaat uit zijn eigen muziek en de muziek die hij samen met Richard Smith maakt voor de, in Amerika zeer goed ontvangen CD “Tango” Na de succesvolle CD Tango continueert hij de samenwerking met Richard Smith en reist met regelmaat naar Los Angeles om daar aan een vervolg album te werken. Tegelijkertijd werkt hij aan zijn eigen album welke hij eind 2015 afrond. De cd presentatie van het album “Encendiendo” wordt gecombineerd met een benefiet concert voor SOS kinderdorpen.

“Tico Pierhagen bewijst met zijn debuut cd ‘Aguabajo‘ zijn vakmanschap als een fraai en vakkundig pianist/componist die zijn Colombiaanse achtergrond op sublieme wijze laat assimileren in zijn muziek.” Mattie Poels, Radio 6

“Prachtig… het zet je net even op het verkeerde been, het is fris en het is echt van deze tijd” Melchior Huurdeman, Vrije Geluiden, VPRO

Met verder:

Robert Biesewig (drums)

Robert Biesewig, geboren in Hamburg, studeerde in 2007 af  van de studie drums die hij volgde aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Zijn vloeiende drumspel maakt hem een veelgevraagd drummer en is in Nederland een van de tofste drummers op het gebied van soul, R&B en hiphop.

(Glenis Grace, Sabrina Starke, Chirs Hinze, Tim Wes, Ali B,  Edsilia Rombley)

Franklin Caesar 

Surinaamse/Nederlandse saxofonist, fluitist en componist. Jaren lange ervaring met Jazz, fusion en latin Jazz muziek. Studeerde saxofoon aan het Rotterdams conservatorium en is een avonturistische saxofoonvirtuoos die zijn sporen ruimschoots in binnen en buitenland heeft verdient.

(If an Bondi,  Franky Douglas,  Ronald Snijders, Fra Fra sound)

Randy Winterdal (electrische bas)

Op Curaçao geboren bassist, componist en bandleider die zich beweegt in een cross-over van Antilliaanse muziek, wereldmuziek, klassieke muziek, latin en jazz. Ook als freelancer onderscheidt hij zich al vele jaren als begeleider en/of bandlid van talloze acts.

(Ronald Snijders, Randal Corsen, Izaline Calister, Denise Jannah)