Kleinkunst
Uurtje Cultuurtje
zondag 25 oktober

Op zondag 25 oktober  ontvangen wij de bekende zanger Tony Neef. In een Uurtje Cultuurtje zal deze kleinkunst- en musicalcorifee een gevarieerd programma brengen met o.a. prachtige  nummers van Robert long, Wim Sonneveld en bijvoorbeeld André Hazes, maar ook zijn grote doorbraakhit uit Miss Saigon zal zeker niet ontbreken. Hij wordt hierbij- op creatieve wijze- begeleid door Rik Elings.

image_12

Wij halen met Tony Neef absoluut een BN’er in huis: Tony werd bekend in 1996 door zijn vertolking van de rol van Chris in de musical ‘Miss Saigon’.

Daarvoor was hij te zien in ‘Jeans’ en ‘Evita’ en hij speelde ook rollen in ‘Chicago’, ‘Titanic’, ‘Saturday Night Fever’, ‘Les Miserables’, ‘Annie’ en ‘The Sound of Music’.
Voor de rollen van Oscar Lindquist in ‘Sweet Charity’ en Wim Sonneveld in ‘Sonneveld de Musical’ werd Tony genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol.

image_05

Op het gebied van Kleinkunst voelt Tony zich ook op z’n gemak. Hij schitterde in het veelgeprezen ‘Telkens Weer het Dorp’, in de voorstelling ‘Purper in Concert’ en in ‘Vroeger of Later’, een hommage aan het repertoire van Robert Long.

Tenslotte is deze alleskunner ook nog een succesvolle liedjestekstschrijver voor o.a. Ruth Jacott, Gerard Joling, Wolter Kroes, Antje Monteiro, Willeke Alberti en Jeroen van der Boom. De single “Jij bent zo” bereikte de eerste plaats in de Belgische en in de Nederlandse hitlijsten en was in beide landen goed voor goud.

Dit intieme Uurtje Cultuurtje wordt uniek: Tony Neef zal ongetwijfeld laten zien dat hij ook in een kleine gezellige setting grote indruk maakt!