Rock & Roll and Evergreen
Uurtje Cultuurtje
zondag 24 januari

Op zondag 24 januari brengt de bekende Singer-Songwriter Ray Klaassen een bijzondere ode aan Elvis Presley. Samen met pianist Rik Elings en contrabassist Tom Blokhuis zal hij bekende en minder bekende nummers van ‘The King of Rock and Roll’ ten gehore brengen.

UC 24-1 Elvis

 

Elvis Aaron Presley ( 1935 – 1977) , ofwel ‘The King of Rock and Roll’ is een van de populairste soloartiesten aller tijden. Hij was succesvol in vele genres, waaronder pop, country, blues en gospel , Presley is dan ook de enige artiest die is opgenomen in maar liefst zes muzikale Halls of Fame.

Zanger/gitarist Ray Klaassen (The Voice of Holland) heeft in een eerder seizoen samen met Rik Elings een zeer geslaagd Uurtje Cultuurtje verzorgd. Ray speelt en zingt al zijn leven lang nagenoeg alle nummers van Elvis. Hoewel hij als geen ander de herkenbare sound van Elvis kan benaderen zal Ray ‘The King’ niet imiteren. Samen met onze eigen Rik aan de vleugel en contrabassist Tom Blokhuis laat hij eigen smaakvolle interpretaties en versies uit het omvangrijke oeuvre horen en praat ze aan elkaar via interessante wetenswaardigheden en anekdotes. Op het programma staan in elk geval nummers als “In the Ghetto”, “Always on My Mind”, “Blue Suede Shoes”, “Crying in the Chapel”, “Are You Lonesome Tonight?”, “Can’t Help Falling in Love”, “Wooden Heart”, “All Shook Up” en vele andere.