Franse en Nederlandse luisterliedjes met een verhaal
Uurtje Cultuurtje
zondag 23 april

Jij leidt twee levens…’ zei m’n vader ooit. ‘Maar het is wel één feest.’

 

Gerard Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant. Al meer dan twintig jaar leeft hij met twee gezichten. Kan hij dan niet kiezen? Niet zo goed nee. Heeft hij nu een gespleten persoonlijkheid? Nee, dat ook weer niet.

 

En dat laat hij zien in zijn eerste soloprogramma, waarin beide werelden samen komen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde?

 

Gerard zingt en speelt zijn eigen liedjes of die van anderen. In het Frans en het Nederlands. En hij vertelt. Over partydrugs en verslaving. Wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten. Met die energie die we van hem kennen. Een beetje jongensachtig, slim en met indrukwekkend veel energie.

 

Gerard Alderliefste trad acht jaar lang in de Nederlandse theaters op met zijn band Alderliefste. Hij is bekend van hits als ‘Une belle histoire’, samen met Paul de Leeuw, en  Laat me/ Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List. Vanaf voorjaar 2016 toerde hij met buurman en muzikale vriend Cor Bakker met de theatershow ‘En route’.

 

Nu staat hij er opnieuw. Alleen. En hij schrijft zijn publiek deze medicijnen voor: een gitaar, een piano en een stem. En met maar één motto: Leven! Dubbel!

 

Gerard is bekend van: driemansband Alderliefste – kroegen en grand café ’s – van Amsterdam tot Maastricht – ‘Luxembourg’ op het Spui – De vrienden van Amstel live – 1e album: “Je Maintiendrai” – Concours de la chanson van de Alliance Française – samenwerkingen met Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw – hits: ‘Laat me / Vivre’ en ‘Une belle histoire’ – Symphonica in Rosso – 2e album ‘De Franse Slag’ – theater: de Franse Slag, T3OIS, Carte Blanche, 20 jaar Alderliefste – het derde album ‘Trois’ – En route, met Cor Bakker – solo met ‘Dubbel leven.’