Pop met Jazz Latin Klassieke invloeden
Uurtje Cultuurtje
zondag 13 november

De veelzijdige zangeres Maartje Houtzager komt met haar swingende band MAART naar Zwolle. Een aantal wereldberoemde nummers van de veel te vroeg overleden Whitney Houston zijn in een verrassende jazzy, latin of klassieke sfeer gearrangeerd, er zijn ook songs hetzelfde gebleven. Samen met Mark Eshuis op drums, Peter Bergman op bas, Toon Meijer op sax en Aristo op Keys zingt Maartje Houtzager:  ‘Whitney’.

De Amerikaanse Whitney Houston (1963-2012) was in de jaren tachtig en negentig wereldwijd een ongekend populaire zangeres. Met legendarische nummers als ‘Saving All My Love For You’, ‘Greatest Love Of All’, ‘I Wanna Dance With Somebody’ en ‘Didn’t We Almost Have It All’ scoorde de superster hit na hit. Daarnaast heeft Whitney Houston ook succes gekend als actrice in o.a.‘The Bodyguard’. Helaas verliep haar leven steeds dramatischer en stierf Whitney al in 2012 op slechts 48 jarige leeftijd.

‘Blonde haired-black voiced’ zangeres Maartje Houtzager heeft haar hele leven geluisterd naar de songs van Whitney Houston. Maartje is bekend als lead- en achtergrondzangeres in talloze popbands, zowel live als in de meest uiteenlopende studio opnames. Samen met haar band MAART vatte zij het ambitieuze plan op om alle bekende songs van de wereldberoemde popdiva Whitney Houston in een nieuw jasje te steken.  Bandleider pianist/arrangeur Aristo maakte speciaal voor dit project de arrangementen en er wordt hard gewerkt aan de nieuwe CD ‘MAART sings Whitney’ die medio 2017 uitkomt.

www.eventos.nl